Home - Bitcoin - Bitcoin stijgt naar een all-time-high tegen Argentian Peso, Turkse Lira, en Braziliaanse Real.

Bitcoin stijgt naar een all-time-high tegen Argentian Peso, Turkse Lira, en Braziliaanse Real.

Posted on August 2020 in Bitcoin

Bitcoin heeft zijn recordhoogte bereikt ten opzichte van de Argentijnse peso, de Turkse lire en de Braziliaanse Real met respectievelijk 169%, 20% en 5%, omdat de groeiende bezorgdheid in hun lokale economieën het fiat op de proef stelde en de mensen zich tot Bitcoin wendden om transacties te vergemakkelijken en waarde op te slaan. De prestaties van Bitcoin ten opzichte van de Argentijnse peso (BTC/ARS) zijn met 169% gestegen sinds het record van Bitcoin in december 2017. Volgens Usefultulips.org, dat de gegevens van de peer-to-peer uitwisseling LocalBitcoins.com en Paxful combineerde, zijn de transacties met Bitcoin de afgelopen weken ook gestegen en zijn ze deze maand gestegen met 1,042 miljoen dollar.

Het transactievolume is ook gestegen.

Het Turkse Bitcoin naar Turkse Lira (BTC/TRY) paar is sinds december 2017 met 20% gestegen. Op dit moment blijven de transactievolumes op Paxful en LocalBitcoins.com gestaag stijgen sinds het begin van het jaar. Hoewel niet op hetzelfde niveau als in 2018, begonnen de transactievolumes in 2020 te stijgen tegen mei, waarbij het volume op Paxful begon te stijgen tegen 3 mei. De prestaties van Bitcoin ten opzichte van de Braziliaanse real stegen slechts met 5%, maar het transactievolume is in 2020 gestegen. Het gebruik van Paxful is de afgelopen weken voortdurend toegenomen, vanaf 31 mei. Tegen 9 Augustus, trok Paxful de helft van het totale volume van LocalBitcoins met het volume van de eerstgenoemde bij $213.000 terwijl de laatstgenoemde $519.000 had.

De mensen draaien aan afwisselende munt aangezien de economie instort.

De Braziliaanse munt is met meer dan 30% gedevalueerd ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Als gevolg daarvan wordt er gekeken naar het investeren in fondsen, aandelen en cryptocurrencies. Verschillende Afrikaanse landen hebben ook een piek in de cryptotransacties gemeld. Argentinië bevindt zich in zijn ergste economische crisis, waardoor zijn burgers zich tot Bitcoin hebben gewend om hen te beschermen tegen de devaluerende lokale valuta. Omdat de regelgeving in het land een gemakkelijke toegang tot buitenlandse valuta’s verhindert, is Bitcoin, dat peer-to-peer kan worden verhandeld, gemakkelijk te verkrijgen.